eso | 喚起精神健康和創造靈感的居住空間

2020-05-23 121

mmexport1590219469223.gif


MICHIGAN LOFT IN CHICAGO BY VLADIMIR RADUTNY ARCHITECTS.

Vladimir Radutny Architects設計的密歇根閣樓位于芝加哥一棟有100年歷史的建筑內,該建筑以前用于汽車組裝和展示。巨大而令人印象深刻的外殼最初并不適合家庭使用,建筑師致力于打造一個喚起精神健康和創造靈感的居住空間。木材的“過渡區”結構形成一個低矮舒適的入口,抑制了進入廣闊的工業空間的潛在壓倒性感覺。建筑師在整個過程中都采用了尺寸合理的組件,材料約束和劇院照明,以減輕氣勢磅scale的整體優勢。在主要的居住空間中,原始的混凝土天花板,柱子和大窗戶保持了整體的開放感和清晰度。木材入口結構延伸到公寓中,用于將開放式房間組織到指定的空間中,同時為用戶提供更多情感家具和裝飾物品以及客戶整個生活中收集的植物的角落。廚房放置在木材平臺上,在準備餐點時提升了居民的有利位置,并可以欣賞芝加哥最具標志性的街道之一密歇根大道。

Michigan Loft by Vladimir Radutny Architects is set within a 100-year-old building in Chicago, formerly used for automotive assembly and display. The vast and impressive shell wasn’t initially well-suited for domestic use, with the architects working to craft a living space that evokes mental wellness and creative inspiration. A timber ‘transition zone’ structure forms a low and cosy entrance, subduing the potentially overwhelming sensation of entering a vast industrial space. The architects employ carefully sized components, material restraint and theatrical lighting throughout in order to lessen the overall dominance of the imposing scale. In the main living space, original concrete ceilings, columns and large windows maintain an overall sense of openness and clarity. The timber entrance structure extends into the apartment, functioning to organize the open-plan room into designated spaces while providing nooks for more sentimental furniture and décor items as well as plants collected throughout the client’s lives. Placed atop a timber platform, the kitchen elevates the inhabitant’s vantage point during meal preparation and affords views toward one of Chicago’s most iconic streets, Michigan Avenue.

在同一個木材平臺上,臥室被隱藏在由黑色鋼包裹的立方體中,遠離公寓的外圍,以最有效地控制噪音和溫度。內部襯有木材鑲板,借來的日光在其中形成了陽光明媚的綠洲。立方體充當平臺上方的視覺錨點,其金屬外殼隨著面板的打開而變形,從而揭示了諸如隱藏式電視柜之類的許多用途。除了整體的簡約感外,諸如洗衣,機械和儲物之類的便利設施還集成在內置櫥柜中,并策略性地分布在整個空間中。在建筑物的原始工業外殼中,建筑師解釋說:“隨著樓層之間的移動,會發現各種意想不到的有利位置和視野。” 上層用作訪客的備用臥室,并為住在那里的夫妻提供辦公室,使開放式生活空間全天保持分隔和連通。在較高的閣樓中,居民靠近原始的混凝土天花板,門口通往令人驚奇的廣闊室外花園,并享有芝加哥天際線的美景。

Atop the same timber platform, the bedroom is concealed within a cube clad in black steel, set away from the perimeter of the apartment for most effective noise and temperature control. The interior is lined with timber panelling, and borrowed daylight forms a sunny oasis within. Acting as a visual anchor atop a platform, the metal outer skin of the cube transforms as panels open up, revealing many uses such as a concealed TV cabinet. Adding to the overall minimal and streamlined feel, amenities such as the laundry, mechanicals and storage are integrated within built-in cabinetry and dispersed strategically throughout the space. Within the building’s raw, industrial shell, the architects explain, “As one moves between levels, a variety of unexpected vantage points and views are revealed.” Upper levels function as spare bedrooms for visitors and offices for the couple who live there, enabling the open living space to have both separation and connectivity throughout the day. Within an upper loft, where inhabitants come close to the original concrete ceiling, a doorway leads to a surprising vast outdoor garden with views of the Chicago skyline.


APARTAMENTO LEBLON IN RIO DE JANEIRO BY FELIPE HESS.

由Felipe Hess與Pia Quagliato合作設計的Leblon Apartamento Leblon 是一個寧靜而誘人的年輕家庭的家。彎曲的橡木,矮矮的大理石和乳白色的表面只是其中一些特征,使美味中性的材料組合在里約熱內盧 Leblon海灘上空的夢幻般的仙境中。 費利佩·赫斯(Felipe Hess)的設計辦公室位于圣保羅,在多個地點和項目規模中工作。每種方案都是其客戶獨特身份的提煉,使他的工作可以說多種語言。勒布隆公寓(Apartamento Leblon)也不例外。190平方米的內部空間在一系列輕松的空間中展開,為客戶提供了共享家庭時光和私密逃生的機會。 公寓就像一個小島一樣,按照自己的時間表運行-墻壁上緩慢而輕松的生活節奏被朦朧的半透明窗簾和亞麻家具的分層所延續。仿佛進入時,外界的嗡嗡聲逐漸消失,波蘭/巴西建筑師和設計師Jorge Zalszupin對Ondine扶手椅的柔和拉動使這種寂靜消失了。對角的閱讀區設有1930年代設計經典-Bruno Mathsson的Pernilla躺椅。

Apartamento Leblon, designed by Felipe Hess in collaboration with Pia Quagliato, stands as a calm and inviting home for a young family. Curving oak, chunky marble, and creamy white finishes are just some of the features that make the list of deliciously neutral materials combining in a dreamy wonderland perched above Leblon beach in Rio de Janeiro. Based in Sao Paulo, the design office of Felipe Hess works across multiple locations and project scale. Each scheme acts as a distillation of the unique identity of his clients, allowing his work to speak with a diverse language. Apartamento Leblon is no different. The 190 square metre interior unfolds in a relaxing series of spaces, offering the opportunity for shared family time and intimate escape as desired by the client. The apartment exists as an island, running on its own time schedule – the slow, relaxed pace of life within its walls perpetuated by a layering of hazy semi-sheer curtains and linen furnishings. It is as if upon entering, the buzz of the outside world fades away, silenced by the soft pull of the pair of Ondine armchairs by Polish/Brazilian architect and designer Jorge Zalszupin. The reading area in the opposite corner features a 1930s design classic – Bruno Mathsson’s Pernilla chaise lounge.

客廳設有彎曲的大玻璃墻,可欣賞海景。赫斯強調了現有的彎曲語言,增加了模仿其形狀的長木凳。結果是一個多用途空間,非常適合遮蓋太陽的午睡和清晨的咖啡閑逛。 相鄰的用餐區設有一張笨重的實木桌子-上方的Noguchi吸頂燈的亮度和另一位著名的巴西設計師Sergio Rodrigues的Cantu餐椅的精致部分抵消了它的沉重感。 調色板的明亮度被橡木櫥柜的矮矮胖胖和堅固的大理石島凳所抵消。廚房和浴室都以一系列細致的裝飾塊展開,干凈整潔的外觀掩蓋了生活在其中的凌亂部分。這種微妙的并置為方案帶來了微妙的平衡,因為Hess能夠在高度細微的設計中保持毫不費力的感覺。

The living room features a large curving wall of glass that frames the ocean view. Hess emphasized the existing sinuous language with the addition of a long wooden bench that mimics its shape. The result is a multi-use space perfectly suited to sun blanketed afternoon naps and early morning coffee lounging. The adjacent dining area features a heavy solid-timber table – it’s heaviness offset by the lightness of the Noguchi ceiling lamp hanging above, and the delicate portions of Cantu dining chairs by another famed Brazilian designer Sergio Rodrigues. The lightness of the colour palette is offset by the chunkiness of the oak cabinetry and the solid marble island bench. The kitchen and bathroom both unfold in a series of meticulously detailed blocks, the beauty of their clean exterior concealing the messy parts of life hidden within. This subtle juxtaposition brings a delicate balance to the scheme, as Hess is able to maintain a deceivingly effortless feel within a highly nuanced design.






-END-

圖片來源自網絡




 期精彩推薦 



精裝房要去繁化簡,軟裝就要“作”

綠城別墅 | 東方精神 意境 "新中式"

圣堡別墅 | 張揚有度 輕奢于心

澳雅醫美 | 奏響魔都“醫”與“美”的設計狂想曲







ESO1.jpg






| ABOUT |

eso空間軟裝設計院創立于2012年

從事各種領域空間的設計機構

精于大平層、獨棟/聯排/雙拼/疊加別墅等私宅空間

在多類型的酒店/民宿、商業空間、辦公空間

等跨領域些許建樹

兼具國際國內采辦能力

致力服務于尊貴精英階層

提供量身定制高端前沿,貼合私屬化舒適生活的尊享空間

公司擁有資深的設計團隊

設計師創意表達空間能力非凡且素質嚴謹自律

公司多個項目獲得國內外設計大獎,深得業界好評


| PROJECT |

丁香別墅 銀億領墅別墅 湯臣一品 湯臣湖庭別墅

 西郊莊園別墅永嘉路洋房 復星集團辦公樓 VYOGA

上海安縵醫療美容機構   上海澳雅醫療美容機構   

上海瑞歐醫療美容機構

 集味凡間 荷庭餐廳 黃埔素食蒙特梭利幼兒園

 晉商會所  三林港海鮮大酒店  初霖和牛燒肉 徐氏龍蝦

 水產碼頭  蜀城一號老火鍋 鴻太極羊蝎子火鍋 

太倉國信大廈 武漢洲際酒店會議中心 稻河示范民居會所 

上海寶地廣場辦公樓 蘇州東方之門豪宅項目

 蘇州湖濱四季別墅 合肥綠地喬治莊園 

泰州美好上郡樣板房 外灘華潤九里 星河灣 中凱城市之光 
北京泛海榮郡 世紀濱江花園等。


ESO3.jpg


歡迎關注+










Phone
Mail
Map
wechat
麻将赢牌技巧pdf 大嘴棋牌手机游戏下载 河北快三玩法 fg美人捕鱼 试玩 下载单机版免费游戏大众麻将 秒速飞艇开奖结果查 上海福彩时时乐单选100期走势图 快乐8登录入口 全来麻将下载手机版 pc蛋蛋赌外围 上海11选五开奖遗漏 股票趋势技术分析下 追光娱乐官网最新版 贵阳斗地主下载 吉林11选5前三直遗漏 短线股票推荐软件 广东十一选五预测任一